Pozdravljeni

Previous
Next

4 zdrave navade za preprečevanje okužb

Zdravje v času prehladov, gripe in virusov

Razkuževanje rok in površin je sestavni del preventivnih ukrepov pri zaščiti pred okužbami in boleznijo. Seveda pa je prvi korak v sklopu skrbi za zdravje to, kar so nas učili že starši in stari starši:

 1. Skrb za telo – zdravo prehranjevanje, gibanje in spanje
  Predstavljajo osnove, ki so potrebne za normalen razvoj in delovanje našega telesa. Zdravo prehranjevanje zajema dnevno pitje zadostne količine vode in prehrano, ki ni v naprej pripravljena. Le- ta naj zajema zadostno količino sezonskega sadja in zelenjave kot tudi vire proteinov. Pomembna je tudi zadostna količina gibanja, ki krepi telo in duha, ter spanje, ko si lahko odpočijemo in pustimo našemu telesu, da se regenerira.
 2. Pravilno in učinkovito umivanje rok
  Naše roke so vsak dan izpostavljene številnim virov bakterij, virusov in gliv, zato je umivanje rok izjemnega pomena pri preprečevanju nadaljnjih okužb.

  Pravilno umivanje rok, je umivanje z vodo in milom. V primeru, da voda in milo nista dostopna pa roke razkužimo z razkužilom. Priporočamo alkoholno razkužilo za roke Proseptol, ki je izredno učinkovito, a nežno do vaše kože. Ob redni uporabi jo ne izsušuje, ampak celo vlaži in neguje.

  Roke si umijemo (ali razkužimo) vedno, kadar smo v stiku s predmeti ali osebami, ki predstavljajo potencialni vir okužb oziroma vedno ob prihodu domov, po obisku WC-ja, pred prehranjevanjem, po športni vadbi, itd.

  V primeru razkuževanja je potrebno izbrati kvalitetno razkužilo, ki poleg funkcije razkuževanja tudi ščiti in neguje! Eno takšnih razkužil je zagotovo Proseptol (https://www.prokeming.si/product-category/proseptol/), ki poleg visokakovostnega etanola, vsebuje dodana negovalna sredstva kot so glicerol, aloe vera in eterična olja sivke ali čajevca, ki poskrbita za dodaten antiseptični učinek. Koža je po uporabi mehka in navlažena, brez lepljivega občutka.

 3. Pravilno kašljanje in kihanje
  V sezoni prehladov in gripe oziroma virusov, ki se kapljično prenašajo je potrebno poskrbeti, da to opravimo pravilno. Kako? Poznamo dve alternativi, in sicer
  a. preden zakašljamo, si pokrijemo nos in usta s papirnatim robcem
  b. kihnemo oziroma zakašljamo v zgornji del rokava.
 4. Ne dotikamo se sluznice (oči, ust in nosu)
  Najtežja naloga od vseh je zagotovo samokontrola pred dotikanjem oči, ust in nosu, saj so ravno to vstopne točke virusov v telo.

  Opisane štiri točke predstavljajo najbolj osnovna vodila pri preprečevanju širjenja okužb, katere v večini predstavljajo sezonske gripe in prehladi.

  Stopnička več je zagotovo uporaba razkužil za roke in površine, katere si lahko zagotovite z nakupom v naši spletni trgovini > https://www.prokeming.si/product-category/proseptol/ !

#zdravenavade #zdravje #kihanje #kašlanje #virus #gripa #prehlad #razkužilo #razkuževanje #dezinfekcija

Deli:

Več objav

Zahtevan logo v skladu z navodili za pridobitev vavčerja za digitalni marketing

Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj