Pozdravljeni

Previous
Next

Kako izbrati kvalitetno razkužilo za roke?

4 sestavine kvalitetnega alkoholnega razkužila za roke

Ob iskanju primernega razkužila za roke in površine ste zagotovo naleteli na poplavo ponudb razkužil, katera vam ponujajo že skoraj nemogoče. Dejstvo pa je, da si po uporabi razkužila nihče ne želi izsušene kože in neprijetnega vonja po alkoholu, zato moramo marsikdaj na račun učinkovitosti razkužila sprejeti kompromis ali dva. Pa je to res potrebno?

Poglejmo katere 4 sestavine so ključne pri izbiri dobrega razkužila…

ALKOHOL

Roko na srce – če hočemo temeljito razkužiti in roke ali površino pripraviti na visoke higienske standarde, moramo uporabiti alkohol. Pa naj gre za razkuževanje doma ali poslovnih prostorov.

Za uspešno razkuževanje je potrebno uporabiti najmanj 60-odstotni alkohol, ki zanesljivo in učinkovito razgradi maščobno ovojnico virusa. Ko ga je v razkužilu več kot 70% že lahko govorimo tudi o baktericidnem delovanju izdelka.

Bistvo delovanja alkoholov je denaturacija beljakovin.

Splošno je alkohol v razkužilih sestavina, primerna za razkuževanje nepoškodovane kože in predmetov oziroma delovnih površin, namenjena le zunanji uporabi in nikakor ne uživanju.

Alkoholi so spojine, ki imajo v kozmetičnih izdelkih več funkcij. Večinoma se uporabljajo kot topila ali sotopila, v visokih koncentracijah delujejo protimikrobno. Glavna predstavnika sta etanol in izopropilni alkohol, ki sta oba denaturirana (grenka po okusu). Negativna plat alkoholov se kaže tako, da iritirajo kožo.

GLICEROL

Glicerol je vrsta vlažila oz. humektant. Je hidrofilna snov, katere naloga je, da zadrži vodo v koži oziroma preprečuje njeno izsušitev, ta pa je posledično mehkejša in prožnejša.

V naši koži je sicer naravno prisoten, z njegovim dodajanjem pa povečamo sposobnost rožene plasti kože, da zadržuje vodo. Deluje namreč tako, da srka vodo iz okolice in tudi iz spodnjih plasti kože, s tem pa veča vsebnost vode v površinskih plasteh kože.

V kombinaciji z drugimi vlažilnimi sredstvi, deluje kot ena izmed osnov dobrega kozmetičnega sredstva, od dodane količine pa je odvisno ali bo izdelek lepljiv ali ne.

Razmerje glicerola v formulaciji razkužil Proseptol je skrbno premišljeno. Razkužilo  je zato prijetno, brez mastnega ali lepljivega občutka.

ALOE VERA

Kraljica naravnih sredstev za nego kože je zagotovo aloe vera. Poznana je predvsem po svojem antiseptičnem in analgetičnem delovanju, vplivu na hitrejše celjenje ran ter protivnetnemu in antimikrobnem delovanju. Deluje pa tudi imunostimulativno, zato ni čudno, da jo poznamo tudi pod imenom »čudežna rastlina«. Za nego kože naj bi jo uporabljali že stari Egipčani in Kleopatra.

V razkužilih Proseptol se zavedamo vsestranskosti uporabe aloe vere, zato smo našim formulam razkužil dodali visoko kakovosten 100% gel. Ta v osnovi vsebuje veliko vode, vitaminov (A, E, C in D), encimov, mineralov (kalcij, natrij, kalij, mangan, železo, selen, cink in magnezij), polisaharidov, saponinov, salicilno kislino, aminokisline, …

ETERIČNA OLJA

Eterična olja so potentne, hlapljive in biološko aktivne snovi, ki se pridobivajo s parno destilacijo, trdim stiskanjem ali z ekstrakcijo s topili. Njihova sestava je navadno kompleksna, saj lahko vsebujejo več sto posameznih spojin.

Že stoletja se uporabljajo za podporo zdravju, telesnih sistemov v vsakodnevnem življenju vezanih na različne situacije, vedno bolj priljubljena pa je njihova uporaba v kozmetiki, prehrani, aromaterapiji,… V glavnem pa se uporabljajo za dermalno in inhalatorno uporabo.

Čeprav so (lahko) popolnoma naravna, ne smemo prezreti dejstva, da so to pravzaprav koncentrati in jih je potrebno uporabljati previdno.

V podjetju Prokeming d.o.o. smo naklonjeni uporabi naravnih materialov, zato smo v formulacije razkužila Proseptol vključili EO sivke in čajevca.

#razkužilo #dezinfekcija #aloevera #glicerol #eteričnaolja

Deli:

Več objav

Zahtevan logo v skladu z navodili za pridobitev vavčerja za digitalni marketing

Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj